Cursor

Zoals alles in het leven heeft ook mijn schrijverij een ritme. In de herfst ben ik helemaal in balans, in de winter ben ik aan het contempleren. En als de dagen beginnen te lengen beginnen de onderwerpen, woorden, beelden op te borrelen en schrijf ik me het ongans.

De zomer is mijn lastigste seizoen. Ik weet dat de meesten helemaal opleven in die periode, maar ik kan mezelf maar moeilijk afsluiten voor alle prikkels uit dat jaargetijde. Vooral het geluid dat gepaart gaat met alle open ramen en deuren kost me bakken energie. Lang leve oordopjes.

In die periode zit ik vaak voor de laptop te staren naar een knipperende cursor in de hoop dat mijn brein ergens nog een geordende gedachte op papier kan slingeren. En als dat niet lukt, gaat mijn strenge zelf maar weer eens foeteren op dat gekke brein van me dat niet wil werken in de periode dat de Nederlandse mensheid over het algemeen juist het meest levensgezind is.

Het is me wel vaker opgevallen dat er periodes zijn waarin sommige dingen ineens vloeiend gaan, waar ze voorheen maar stroperig van mijn to do-lijstje afgevinkt konden worden. De afgelopen periode ben ik me daar verder op gaan focussen en zag wel wat overeenkomsten met het ritme van de vrouwelijke cyclus (mannen hebben trouwens ook een cyclus, maar deze is minder pregnant aanwezig) en het ritme van de dag. In de ochtend ben ik het liefst met mijn brein bezig, in de middag meer praktisch met mijn handen.

Ieder jaar geef ik mezelf een cursus cadeau om me uit te dagen. Groei komt namelijk niet vanzelf mensjes. ; ) Op insta kwam ik Work.Your.Cycle tegen. De vrouw achter dit account heeft zich verder verdiept in bovenstaande materie en in het kader van zelfontwikkeling heb ik haar onlinecursus aangeschaft.

Ik heb de cursus nog niet afgerond, maar weet inmiddels wel dat die knipperende cursor niet betekent dat ik niet kan schrijven. Alles heeft een eigen tijd, Prediker zei het al. Wijze vent was dat. Al denk ik dat hij zich indertijd niet liet afgeleiden door die vragende cursor. Mogelijkerwijs ook omdat dat toen nog niet bestond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

gezin
MISStainable

Brainwave

In huize SIStainable wordt er gepoetst met Den Electrischen Tandenborstel. Iedereen heeft zo’n ding en met uitzondering van de logeerpartijen (waarop meestal een analoge borstel mee gaat) wordt deze dagelijks gebruikt.

systemen
MISStainable

Ruk naar links

Ok toegegeven, dit is niet mijn meest serieuze stukje ever. En ondanks datgene wat de titel impliceert, gaat het ook niet over politiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *