Capsule Wardrobe – verlanglijstje

Daar zit je dan. Met een wensenlijstje van kleding. Al dan niet toereikend voor je portemonnee.

In deze maatschappij is het bijna een gegeven dat je bedenkt dat je iets wil, en dat meteen gaat regelen. “I want it all, I want it all, and I want it now!” zong Queen. En zoals we weten: dat klopt eigenlijk wel.

Als je vanuit die mindset leeft, lijkt het nu alsof je een incomplete garderobe hebt. Dat je iets tekortkomt. En dat gat kan alleen maar gevuld worden door NU online te gaan, het eerste de beste item te bestellen en morgen afgeleverd te krijgen.

Of door NU op de fiets te stappen, naar de (binnen)stad te rijden en de eerste de beste kledingwinkel binnen te stappen en met het lijstje in de hand alles bij elkaar te grissen.

Maar nee. We nemen een stap terug en kijken naar wat we al wél hebben. We hebben namelijk al een paar prachtige items, die we bovendien graag dragen en waar we dankbaar voor mogen zijn. Misschien droeg je dat jurkje wel op dat ene leuke feestje en kwam je daar toen die leuke gast tegen. Die broek zit altijd heerlijk en past precies bij je Netflix&chill-modus. En als je ziek bent, is die hoodie je beste vriend.

We zijn blij met wat we hebben. We handelen niet uit een tekort, maar uit overvloed. Het is keibelangrijk om dat te onthouden, want je hele handel- en bestedingspatroon is aan die mindset onderhevig.

Als je dankbaar bent voor wat je hebt, is een verlanglijstje een hulpmiddel. Niet een lijst met items die je snel koopt en waardoor je leven miraculeus wel ineens compleet is.

Daarom adviseer ik je om de komende weken rustig rond te kijken of je dat ene vest tegen het lijf loopt. Scroll eens op Vinted, wandel eens langs een kledingrek. Je hele leven heb je al zonder dat vest kunnen doen, daar kan heus wel een weekje bij.

Door jezelf de rust te gunnen, door jezelf te oefenen in tevreden zijn, vaag je de opgelegde haast die voortkomt uit angst om tekort te komen weg. Weet je hoeveel rust daar uit voortvloeit?

Natuurlijk is het fijn als je iets van je lijstje kunt afvinken. Maar het is echt duizend keer fijner als je in de rust een goede keuze kunt maken. Je hebt het voorwerk niet voor niks gedaan, beloon jezelf dan ook met het vertrouwen dat het goed gaat komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

imperfectionista
MISStainable

Over.stemmen

Hoewel social media ons op een bepaalde manier met elkaar in contact brengt, zie ik ook veel nadelen. Om te beginnen: mensen met de grootste b*k krijgen de meeste digitale duwtjes in de rug. Reuring is rating.

informatie
MISStainable

Medisch afval

Op facebook volg ik een groep die ‘Vrekken en Consuminderen’ heet. Een flinke groep zeer diverse mensen delen daar hun tips en gedachten over (be)sparen in verschillende vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *