Better done than perfect

Na al dat geweld van Earth Overshoot Day en de bijbehorende mismoedigheid is het voor mij een echte uitdaging om toch te kiezen voor hoop. Hoop dat we het beter kunnen. Hoop dat we verschil kunnen maken, dat we met meer en meer mensen aan de slag gaan.

Boven mijn bureau in de postzegelkamer waar ik deze blogs tik, hangt een ietwat vergeeld briefje met de tekst:

BETTER DONE

THAN PERFECT

Het zal wel zo’n quote zijn van een coach die werknemers aanzet tot actie. Of het is heel belangrijk op de weg naar betere zelfzorg. Of iemand vond het gewoon ronkend klinken.

In ieder geval resoneerde het bij mij wel, want ik heb uit mijzelf snel de neiging om dingen te laten liggen als het niet in één keer perfect kan. Noem het perfectionisme, al heb ik dat dan echt maar heel gefragmenteerd (ik zal bijvoorbeeld nooit zakdoekjes gaan strijken).

Gelukkig ben ik ook gevoelig voor zulke oneliners. En probeer ik het ‘done’ dus niet aan de kant te schuiven omdat ‘perfect’ toch niet haalbaar is.

 

Want ik ben dan wel niet perfect (en ik heb niet de illusie dat de wereld dat gaat worden), maar ik wil wel mijn best blijven doen. En mijn imperfecte pogingen tot duurzamer leven zijn nog altijd duizend keer beter dan schouderophalend langs je heen glijdende niksdoenigheid.

Better done. Waar start jij mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

capsulewardrobe
MISStainable

Capsule Wardrobe – Herfst, deel 3

De bladeren vallen en de koelere dagen zijn officieel afgetrapt door storm Ciarán. Het is mijn gewoonte om in de herfstvakantie van capsule te wisselen en daarom ben ik lekker aan het shoppen gegaan in mijn eigen kast. Deze keer deel 3: de garderobe-hack.

capsulewardrobe
MISStainable

Capsule Wardrobe – Herfst, deel 2

De bladeren vallen en de koelere dagen zijn officieel afgetrapt door storm Ciarán. Het is mijn gewoonte om in de herfstvakantie van capsule te wisselen en daarom ben ik lekker aan het shoppen gegaan in mijn eigen kast. Deze keer deel 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *