Ruk naar links

Ok toegegeven, dit is niet mijn meest serieuze stukje ever. En ondanks datgene wat de titel impliceert, gaat het ook niet over politiek.

Heb jij er wel eens op gelet hoe vaak je een reclame voorbij ziet komen? En dan bedoel ik ALLE vormen: reclameblokken voor / tijdens / na je podcasts / televisieprogramma’s / streamingsdiensten. Maar ook de billboards op straat, de aanplakbiljetten op het station. De print op het boodschappenkratje van Albert Heijn. De verpakkingen van mijnheer Bol, de logo’s van een bepaald merk op je schoenen / shirt / baseballcap.

Let er voor de grap maar eens op.

Voor een heleboel reclames geldt dat het toch ergens in je hoofd gaat zitten. Het toverwoord van reclame is ‘herhaling’ en dat is niet voor niks.

Ik weet niet of je en laatje hebt met pennen, gekregen op events of meegestuurd met een online bestelling. En wellicht is je lievelingsmok om je ochtendkoffie uit te drinken wel eentje die zo goed in de hand ligt dat je het inmiddels verwassen logo voor lief neemt.

Maar mócht je jezelf minder willen indoctineren: wordt dan links. Want -en hier komt het- de logo’s op die koffiekopjes zijn er zó op geprint dat je die alleen zien als je rechts bent.

Misschien wat radicaal. Maar my mind was blown toen ik hier achter kwam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

gezin
MISStainable

Brainwave

In huize SIStainable wordt er gepoetst met Den Electrischen Tandenborstel. Iedereen heeft zo’n ding en met uitzondering van de logeerpartijen (waarop meestal een analoge borstel mee gaat) wordt deze dagelijks gebruikt.

inzicht & zelfacceptatie
MISStainable

Kookchallenge

In het dagelijks leven werk ik in mijn eigen catering-bedrijf. Daar ben ik onder andere kok, afwashulp, financieel adviseur, inkoper, planner, administratief medewerker, CEO en vervoersdeskundige. Dit is een prachtige opsomming, maar houd vooral in dat ik een eenmanszaak heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *