Mei PlasticVrij ABC – W

In 26 dagen neem ik je langs het alfabet mee met tips en tops. Om kleine stappen te zetten op de afvalstroomladder. En dan bedoel ik stappen naar beneden qua afval, en stappen naar boven qua kennis.

Vandaag de W van Wasmiddel.

Ik kan er niks leukers van maken: DE WAS. Blijft terugkomen, wordt altijd weer vuil en net als het schoon opgevouwen in de kast ligt, zit die vermaledijde wasmand weer vol.

Mij heeft het enorm geholpen dat ik een ritme in de wasserij hield. Toen we nog in de luiers zaten, draaide ik twee wassen op een nacht. Eentje zette ik op de timer vanaf 23h, de andere gooide ik erin om 06h. (Ochtendmensch hier.)

Wasmiddeltechnisch gebruik ik al jaren Klok. Geen gekke toevoegingen, geen nepgeuren en ook de mensen met een gevoelige huid kunnen ertegen. En dikke plus: het komt in een kartonnen doos.

Als wasverzachter kan je azijn gebruiken (no worries, die zurige geur blijft niet hangen).

De komende maand krijg je elke dag een ABC-tip om je afval te verminderen. Ik zou het heel cool vinden als je meedoet, dus geef me een volg en tag vriend, vijand en familie om ze uit te dagen om mee te doen. Spread the word dat #meiplasticvrij alive and kicking is en dat jij de uitdaging aan gaat!

Gebruik de hashtag #meiplasticvrij en #doemeemethetplasticABC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

bewustwording
MISStainable

Knisperende Stilte

De winter. Mij kun je bijna niet blijer maken – behalve wellicht met een donderende onweersbui in hartje herfst. Maar de winter is close second.

bewustwording
MISStainable

Simpel

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als de dagen beginnen te lengen heb ik onbedwingbare neigingen om me terug te trekken naar een afgelegen plek. Ergens waar je met blote voeten in het gras kan lopen, op een eenpittertje je koffie moet zetten en waar de tijd traag tikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *