Mei PlasticVrij ABC – V

In 26 dagen neem ik je langs het alfabet mee met tips en tops. Om kleine stappen te zetten op de afvalstroomladder. En dan bedoel ik stappen naar beneden qua afval, en stappen naar boven qua kennis. Vandaag de V van Vinted.

In de serie die ik schreef over de Capsule Wardrobe komt het al een aantal keer naar voren: koop kleding waar mogelijk tweedehands.

Wat heeft dat nou met een plasticvrije maand te maken zul je denken? Nou, in kleding zit vaak ook plastic verwerkt. Shocking, I know. Toch is het waar: ongeveer 2/3 van onze kleding wordt gemaakt met een vorm van microplastics.  Polyester, acryl, polyamide en elasthan bijvoorbeeld.

Ten eerste kun je je voornemen om kleding waarin deze stoffen verwerkt worden niet meer te kopen: REFUSE. Als je toch iets specifieks zoekt (denk aan sportkleding oid), kijk dan eerst even op Vinted of een ander tweedehands platform: REUSE. Dan wordt het tenminste niet speciaal voor jou gemaakt.

En als je kleding met microplastics in huis hebt, was ze dan zo min mogelijk. En als ze wel gewassen moeten worden (moet toch een keer gebeuren), ga dan op zoek naar een netje dat een deel van de microplastics opvangt. Dat scheelt toch iets afval in het grondwater.

De komende maand krijg je elke dag een ABC-tip om je afval te verminderen. Ik zou het heel cool vinden als je meedoet, dus geef me een volg en tag vriend, vijand en familie om ze uit te dagen om mee te doen. Spread the word dat #meiplasticvrij alive and kicking is en dat jij de uitdaging aan gaat!

Gebruik de hashtag #meiplasticvrij en #doemeemethetplasticABC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

bewustwording
MISStainable

Knisperende Stilte

De winter. Mij kun je bijna niet blijer maken – behalve wellicht met een donderende onweersbui in hartje herfst. Maar de winter is close second.

bewustwording
MISStainable

Simpel

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als de dagen beginnen te lengen heb ik onbedwingbare neigingen om me terug te trekken naar een afgelegen plek. Ergens waar je met blote voeten in het gras kan lopen, op een eenpittertje je koffie moet zetten en waar de tijd traag tikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *