Mei PlasticVrij ABC – U

In 26 dagen neem ik je langs het alfabet mee met tips en tops. Om kleine stappen te zetten op de afvalstroomladder. En dan bedoel ik stappen naar beneden qua afval, en stappen naar boven qua kennis. Vandaag de U van Uitdeelzakken.

Boomer-alert!

Vroeger toeniknogjongenschattigwas kregen we als traktatie een prikker met druiven mee, die op een halve krop sla waren geprikt. Dat was dan een egel.

Of je (als je zoals ik in november jarig was) kreeg mandarijntjes mee, met opgetekende spleetogen en een halve dropveter bij wijze van haren. Inmiddels scheren we als het goed is niet meer een heel continent over één kam, maar zo ging dat toen.

En één keer kreeg ik zelfgemaakt koekjes mee, met een dotje aardbeienjam van oma in het midden. Tweee koekjes per kind (maar ik denk dat ik alle tweede koekjes al op had voordat ik ze uit mocht delen. Sorry mam).

Nu kunnen de kindertraktaties niet gek genoeg en worden er nog nét geen tripjes naar EuroDisney uitgedeeld in Louis Vuitton-koffers.

Nou ja, wellicht overdrijf ik wat. Maar ik durf te wedden dat er regelmatig plastic tasjes met een Disney-figuur daarop geprint afgevuld worden met individueel verpakte snoepjes, koekjes en chips. Misschien zelfs met een gezellige stuiterbal, geurstift of plastic waterpistool.

Punt is, dat al die apart verpakte etenswaren een aardige stapel afval geven. Misschien dat je daar een alternatief voor kan verzinnen? Ik zag laatst van die ijshoorntjes die gevuld waren met lekkernijen. Weliswaar wat suikerig, maar je kunt de verpakking tenminste opeten. Neem ’t eens mee in de overweging. 🙂

De komende maand krijg je elke dag een ABC-tip om je afval te verminderen. Ik zou het heel cool vinden als je meedoet, dus geef me een volg en tag vriend, vijand en familie om ze uit te dagen om mee te doen. Spread the word dat #meiplasticvrij alive and kicking is en dat jij de uitdaging aan gaat!

Gebruik de hashtag #meiplasticvrij en #doemeemethetplasticABC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

bewustwording
MISStainable

Knisperende Stilte

De winter. Mij kun je bijna niet blijer maken – behalve wellicht met een donderende onweersbui in hartje herfst. Maar de winter is close second.

bewustwording
MISStainable

Simpel

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als de dagen beginnen te lengen heb ik onbedwingbare neigingen om me terug te trekken naar een afgelegen plek. Ergens waar je met blote voeten in het gras kan lopen, op een eenpittertje je koffie moet zetten en waar de tijd traag tikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *