Mei PlasticVrij ABC – T

In 26 dagen neem ik je langs het alfabet mee met tips en tops. Om kleine stappen te zetten op de afvalstroomladder. En dan bedoel ik stappen naar beneden qua afval, en stappen naar boven qua kennis. Vandaag de T van Tandpasta.

Ik weet niet wat het is met tandpasta hoor. Tot nog toe heb ik nog niet iets plasticvrij’s gevonden waar ik 100% gelukkig mee word, maar dat kan aan mij liggen.

Op dit moment gebruiken we tandpasta uit een potje (van het merk ‘Ben en Anna’). Die is regelmatig in de aanbieding en vinden we allemaal acceptabel. Het schroefdeksel is na drie weken wel vet irritant, want krijg je op een gegeven moment niet meer goed dicht. Kan ook liggen aan de vochtige omgeving (staat bij ons in de badkamer. Maar ja, dat is vast bij meer mensen zo) of het feit dat we met een groter dan gemiddeld gezin zijn.

De tandpastatabletjes hebben we ook uitgeprobeerd. Twee merken, waarvan er eentje echt het speeksel uit je mond trok. Daar was niemand fan van (drie keer raden wie die tegen heug en meug heeft opgetandenpoetst – aan weggooien doen we hier niet).

Een beter alternatief hebben we (nog) niet, al ben ik toch blij dat we de plastic tubes tandpasta hebben geminimaliseerd. Ook daar was de dop trouwens een drama van indertijd. Misschien ligt dat aan de samenstelling van dit gezin. 😉

De komende maand krijg je elke dag een ABC-tip om je afval te verminderen. Ik zou het heel cool vinden als je meedoet, dus geef me een volg en tag vriend, vijand en familie om ze uit te dagen om mee te doen. Spread the word dat #meiplasticvrij alive and kicking is en dat jij de uitdaging aan gaat!

Gebruik de hashtag #meiplasticvrij en #doemeemethetplasticABC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

bewustwording
MISStainable

Knisperende Stilte

De winter. Mij kun je bijna niet blijer maken – behalve wellicht met een donderende onweersbui in hartje herfst. Maar de winter is close second.

bewustwording
MISStainable

Simpel

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als de dagen beginnen te lengen heb ik onbedwingbare neigingen om me terug te trekken naar een afgelegen plek. Ergens waar je met blote voeten in het gras kan lopen, op een eenpittertje je koffie moet zetten en waar de tijd traag tikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *