Mei PlasticVrij ABC – Q

In 26 dagen neem ik je langs het alfabet mee met tips en tops. Om kleine stappen te zetten op de afvalstroomladder. En dan bedoel ik stappen naar beneden qua afval, en stappen naar boven qua kennis. Vandaag de Q van Questionmark.

Ha, dat kan je niet gedacht hè? Dat ik iets kon verzinnen met een Q…

Questionmark is een onafhankelijk denktank die wil bijdragen aan een gezond, duurzaam, rechtvaardig en diervriendelijk voedselsysteem. Dit is een letterlijke quote van de app en geeft meteen aan wat hun ambities zijn.

De app is gratis te downloaden en je kunt er (on the go) streepjescodes mee scannen. Je krijgt direct inzicht in de duurzaamheid van het gescande product en ze geven aan de hand van de Schijf van Vijf informatie over de gezondheidsschaal.

Ook geven ze inzicht in alternatieven en krijg je een overzicht van overige keurmerken en logo’s.

In het kader van verpakking geven ze verder geen informatie, maar je kunt bij de alternatieven wel kijken of er een vergelijkbaar product is dat minder drukt op de afvalstroom.

De komende maand krijg je elke dag een ABC-tip om je afval te verminderen. Ik zou het heel cool vinden als je meedoet, dus geef me een volg en tag vriend, vijand en familie om ze uit te dagen om mee te doen. Spread the word dat #meiplasticvrij alive and kicking is en dat jij de uitdaging aan gaat!

Gebruik de hashtag #meiplasticvrij en #doemeemethetplasticABC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

gezin
MISStainable

Brainwave

In huize SIStainable wordt er gepoetst met Den Electrischen Tandenborstel. Iedereen heeft zo’n ding en met uitzondering van de logeerpartijen (waarop meestal een analoge borstel mee gaat) wordt deze dagelijks gebruikt.

systemen
MISStainable

Ruk naar links

Ok toegegeven, dit is niet mijn meest serieuze stukje ever. En ondanks datgene wat de titel impliceert, gaat het ook niet over politiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *