Mei PlasticVrij ABC – P

In 26 dagen neem ik je langs het alfabet mee met tips en tops. Om kleine stappen te zetten op de afvalstroomladder. En dan bedoel ik stappen naar beneden qua afval, en stappen naar boven qua kennis. Vandaag de P van Pakjes (en zakjes).

Mijn favoriete boek over eten is toch wel In defence of Food van Michael Pollan, waarin hij uiteenzet wat een gezond denkend mens in deze tijd van overvloed wel én niet nodig heeft.

Rond diezelfde tijd las ik een klein boekje over E-nummers. Nu is dat een stuk minder genuanceerd, omdat E-nummers lang zo kwalijk niet zijn als daarin wordt gesuggereerd. In appels zitten ook E-nummers tenslotte, dus je kunt niet alles over één kam scheren.

Wat me wel een mooie richtlijn leek, is de vuistregel “Eet voedsel. Niet teveel. Vooral planten.” En laat er nou weinig plant zitten in alle voorverpakte ‘kruiden’mixen.

Bovendien geven ze behoorlijk wat afval. Eerst het kartonnetje met allerlei hysterisch claims, daarin vaak een plastic of aan de binnenzijde geplastificeerd zakje met ingrediënten die gemengd worden met goedkopere vulmiddelen en zout.

Ik sla ze al jaren over en kruid mijn eten zelf wel.

De komende maand krijg je elke dag een ABC-tip om je afval te verminderen. Ik zou het heel cool vinden als je meedoet, dus geef me een volg en tag vriend, vijand en familie om ze uit te dagen om mee te doen. Spread the word dat #meiplasticvrij alive and kicking is en dat jij de uitdaging aan gaat!

Gebruik de hashtag #meiplasticvrij en #doemeemethetplasticABC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

gezin
MISStainable

Brainwave

In huize SIStainable wordt er gepoetst met Den Electrischen Tandenborstel. Iedereen heeft zo’n ding en met uitzondering van de logeerpartijen (waarop meestal een analoge borstel mee gaat) wordt deze dagelijks gebruikt.

systemen
MISStainable

Ruk naar links

Ok toegegeven, dit is niet mijn meest serieuze stukje ever. En ondanks datgene wat de titel impliceert, gaat het ook niet over politiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *