Mei PlasticVrij ABC – O

In 26 dagen neem ik je langs het alfabet mee met tips en tops. Om kleine stappen te zetten op de 'ik red de wereld'-ladder. En dan bedoel ik stappen naar beneden qua afval, en stappen naar boven qua kennis. Vandaag de O van Olie.

Over olie is bijna hetzelfde te zeggen als roomboter: koop het alsjeblieft zo min mogelijk bewerkt. De quote: ‘As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists’ is er tenslotte niet voor niks.

Buiten dat komen veel (hyper)bewerkte producten in plastic verpakking. Een olijfolie in een mooie glazen fles staat dus niet alleen mooier, je draagt op die manier ook nog eens bij aan de reductie van je plastic afval. We weten allemaal dat je glas beter kunt recyclen dan plastic.

Jamie Oliver heeft de olijfolie een enorme slinger gegeven in kokkerelland. Maar als je dichter bij huis wilt blijven en toch kwalitatief goede olie wilt gebruiken, raad ik je koolzaadolie aan. Dat heeft een hoog rookpunt (lees: kan je goed verhitten) en een goede opbrengst qua aantal hectare. Ik vond op de site van The Greenlist een mooi overzicht.

De komende maand krijg je elke dag een ABC-tip om je afval te verminderen. Ik zou het heel cool vinden als je meedoet, dus geef me een volg en tag vriend, vijand en familie om ze uit te dagen om mee te doen. Spread the word dat #meiplasticvrij alive and kicking is en dat jij de uitdaging aan gaat!

Gebruik de hashtag #meiplasticvrij en #doemeemethetplasticABC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

gezin
MISStainable

Brainwave

In huize SIStainable wordt er gepoetst met Den Electrischen Tandenborstel. Iedereen heeft zo’n ding en met uitzondering van de logeerpartijen (waarop meestal een analoge borstel mee gaat) wordt deze dagelijks gebruikt.

systemen
MISStainable

Ruk naar links

Ok toegegeven, dit is niet mijn meest serieuze stukje ever. En ondanks datgene wat de titel impliceert, gaat het ook niet over politiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *