Mei PlasticVrij ABC – N

In 26 dagen neem ik je langs het alfabet mee met tips en tops. Om kleine stappen te zetten op de afvalstroomladder. En dan bedoel ik stappen naar beneden qua afval, en stappen naar boven qua kennis. Vandaag de N van Noten.

Vandaag de N van Noten.

Nee, niet van ‘veel noten op de zang hebben’, en Dries heeft hier ook al niks mee te maken. We hebben het hier over verse noten. Die je ofwel in een plastic bakje in een kleine hoeveelheid voor de hoofdprijs kunt halen in je lokale supermarkt, ofwel bij de toko in een plastic zakje voor een vriendelijkere prijs.

OF… bij de notenkraam op de markt! Waar ze vers voor je geschept worden en je meteen je favoriete potje kunt vullen. Scheelt per keer een zakje of bakje én je bent meteen up to date voor het volgende instawaardige kiekje van je voorraadkast.

Want zeg nou zelf: dit zijn toch de esthetisch mooie kanten van het less waste-leven?

Wel noot.zakelijk om even stil te staan bij deze tip, dacht ik zo.

De komende maand krijg je elke dag een ABC-tip om je afval te verminderen. Ik zou het heel cool vinden als je meedoet, dus geef me een volg en tag vriend, vijand en familie om ze uit te dagen om mee te doen. Spread the word dat #meiplasticvrij alive and kicking is en dat jij de uitdaging aan gaat!

Gebruik de hashtag #meiplasticvrij en #doemeemethetplasticABC

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
opinie
MISStainable

Postbode Siemen

Altijd als ik start met het dialect van de serie Zaai (insert) praat ik gevoeglijk een half uur door met de slepende ‘el’ van postbode Siemen. En het kost me daarna geheid moeite om weer gezellig te Algemeen Beschaafd Nederlands’en.

bewustwording
MISStainable

Klim Op

In het mooie Dordrecht, waar ik mijn hele leven al woon, worden regelmatig nieuwe huizen neergeplempt. Zo ook op de plek van de oude HBS, dat al enkele jaren leeg stond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *