Mei PlasticVrij ABC – M

In 26 dagen neem ik je langs het alfabet mee met tips en tops. Om kleine stappen te zetten op de afvalstroomladder. En dan bedoel ik stappen naar beneden qua afval, en stappen naar boven qua kennis. Vandaag de M van Maandverband en alles wat met Menstruatie te maken heeft.

Ja mannen, alhoewel dit een onderwerp is waar vooral vrouwen lijfelijk mee te maken zou ik toch even meelezen. Menstruatie is namelijk een heel normaal onderwerp en de laatste jaren wordt er gelukkig steeds meer over geschreven en gedeeld.

Ook op duurzaamheidsvlak heeft de miljoenenindustrie die alle maandverbanden, inlegkruisjes, tampons en de wereld in slingert geduchte concurrentie gekregen. Want alhoewel de moderne tijd een goede stap vooruit was van datgene waar onze grootmoeders zich moesten behelpen (een paar lappen in het ondergoed), geeft het wel ongelofelijk veel afval. En afval is niet ‘opgelost’ zodra de kliko geleegd wordt, dat weten we allemaal.

Een vrouw gooit gemiddeld een whopping 10.000 menstruatie-producten weg!

TIEN.DUI.ZEND.

Dat kan je significant naar beneden halen door bijvoorbeeld over te stappen op de menstruatiecup. Of op wasbaar maandverband, of wellicht nog fijner: menstruatie-ondergoed. Deze absorberen tegenwoordig prima en zijn in er allerlei vormen en maten.

Het loont de moeite om eens te zoeken naar deze alternatieven. Als je bedenkt dat een vrouw gemiddeld 2700 dagen ongesteld is, kan je daar niet alleen geldelijk winst uit halen, maar zeker ook qua afval-voetafdruk.

De komende maand krijg je elke dag een ABC-tip om je afval te verminderen. Ik zou het heel cool vinden als je meedoet, dus geef me een volg en tag vriend, vijand en familie om ze uit te dagen om mee te doen. Spread the word dat #meiplasticvrij alive and kicking is en dat jij de uitdaging aan gaat!

Gebruik de hashtag #meiplasticvrij en #doemeemethetplasticABC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
opinie
MISStainable

Postbode Siemen

Altijd als ik start met het dialect van de serie Zaai (insert) praat ik gevoeglijk een half uur door met de slepende ‘el’ van postbode Siemen. En het kost me daarna geheid moeite om weer gezellig te Algemeen Beschaafd Nederlands’en.

bewustwording
MISStainable

Klim Op

In het mooie Dordrecht, waar ik mijn hele leven al woon, worden regelmatig nieuwe huizen neergeplempt. Zo ook op de plek van de oude HBS, dat al enkele jaren leeg stond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *