Mei PlasticVrij ABC – L

In 26 dagen neem ik je langs het alfabet mee met tips en tops. Om kleine stappen te zetten op de afvalstroomladder. En dan bedoel ik stappen naar beneden qua afval, en stappen naar boven qua kennis. Vandaag de L van Loofah.

Huh, wat is dat nou weer: LOOFAH?

De meesten van jullie kennen die puffy, opgeflufte plastic netjes wel. Je weet wel, met zo’n gevlochten koord dat dat bij elkaar. Je hebt ze in alle kleuren van de regenboog en je gebruikt ze voor onder de douche of in bad om jezelf eens lekker mee af te sponzen.

Het is de moeite waard om deze te vervangen door iets beters als ze uit elkaar gelubberd zijn. Want niet alleen zijn ze slecht te recyclen, het is ook best vreemd dat we onszelf afschrobben met plastic. Je huid is je grootste orgaan, daar wil je het beste voor toch?

Gelukkig zit de oplossing daarvan allang in de natuur. Want de Loofah vind je daar ook gewoon, maar dan in veel betere vorm. Scrubt fijner, is makkelijk te kweken en kan na afloop van de levenscyclus gewoon bij het GFT.

Hoppa, jij weet wat je kunt upgraden de volgende keer!

De komende maand krijg je elke dag een ABC-tip om je afval te verminderen. Ik zou het heel cool vinden als je meedoet, dus geef me een volg en tag vriend, vijand en familie om ze uit te dagen om mee te doen. Spread the word dat #meiplasticvrij alive and kicking is en dat jij de uitdaging aan gaat!

Gebruik de hashtag #meiplasticvrij en #doemeemethetplasticABC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
opinie
MISStainable

Postbode Siemen

Altijd als ik start met het dialect van de serie Zaai (insert) praat ik gevoeglijk een half uur door met de slepende ‘el’ van postbode Siemen. En het kost me daarna geheid moeite om weer gezellig te Algemeen Beschaafd Nederlands’en.

bewustwording
MISStainable

Klim Op

In het mooie Dordrecht, waar ik mijn hele leven al woon, worden regelmatig nieuwe huizen neergeplempt. Zo ook op de plek van de oude HBS, dat al enkele jaren leeg stond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *