Mei PlasticVrij ABC – K

In 26 dagen neem ik je langs het alfabet mee met tips en tops. Om kleine stappen te zetten op de afvalstroomladder. En dan bedoel ik stappen naar beneden qua afval, en stappen naar boven qua kennis. Vandaag de K van Kassabon!

Iedere keer als je bij de supermarkt je boodschappen afrekent, krijg je de vraag of je de KASSABON wenst. Nu kan ik me voorstellen dat je als bewuste consument graag bijhoudt of de bon klopt. En wellicht gebruik je ‘m ook om je budgetten mee bij te houden.

Voorheen werden de bonnen gemaakt met thermisch papier waar BPA inzat. Dat mocht na afloop niet bij het reguliere oud papier, maar bij het restafval. Best zonde.

Inmiddels wordt die stof geweerd en kunnen de bonnen bij het Oud Papier. Maar omdat je veel bonnen ook online kunt krijgen (bij onder andere AH kan je ze op je account laten zetten), is weigeren een beter optie. 

Weet jij welke supermarkten de online kassabon nog meer aanbieden? Comment below!

De komende maand krijg je elke dag een ABC-tip om je afval te verminderen. Ik zou het heel cool vinden als je meedoet, dus geef me een volg en tag vriend, vijand en familie om ze uit te dagen om mee te doen. Spread the word dat #meiplasticvrij alive and kicking is en dat jij de uitdaging aan gaat!

Gebruik de hashtag #meiplasticvrij en #doemeemethetplasticABC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

gezin
MISStainable

Brainwave

In huize SIStainable wordt er gepoetst met Den Electrischen Tandenborstel. Iedereen heeft zo’n ding en met uitzondering van de logeerpartijen (waarop meestal een analoge borstel mee gaat) wordt deze dagelijks gebruikt.

systemen
MISStainable

Ruk naar links

Ok toegegeven, dit is niet mijn meest serieuze stukje ever. En ondanks datgene wat de titel impliceert, gaat het ook niet over politiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *