Mei PlasticVrij ABC – K

In 26 dagen neem ik je langs het alfabet mee met tips en tops. Om kleine stappen te zetten op de afvalstroomladder. En dan bedoel ik stappen naar beneden qua afval, en stappen naar boven qua kennis. Vandaag de K van Kassabon!

Iedere keer als je bij de supermarkt je boodschappen afrekent, krijg je de vraag of je de KASSABON wenst. Nu kan ik me voorstellen dat je als bewuste consument graag bijhoudt of de bon klopt. En wellicht gebruik je ‘m ook om je budgetten mee bij te houden.

Voorheen werden de bonnen gemaakt met thermisch papier waar BPA inzat. Dat mocht na afloop niet bij het reguliere oud papier, maar bij het restafval. Best zonde.

Inmiddels wordt die stof geweerd en kunnen de bonnen bij het Oud Papier. Maar omdat je veel bonnen ook online kunt krijgen (bij onder andere AH kan je ze op je account laten zetten), is weigeren een beter optie. 

Weet jij welke supermarkten de online kassabon nog meer aanbieden? Comment below!

De komende maand krijg je elke dag een ABC-tip om je afval te verminderen. Ik zou het heel cool vinden als je meedoet, dus geef me een volg en tag vriend, vijand en familie om ze uit te dagen om mee te doen. Spread the word dat #meiplasticvrij alive and kicking is en dat jij de uitdaging aan gaat!

Gebruik de hashtag #meiplasticvrij en #doemeemethetplasticABC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
inkopen
MISStainable

De citroen-factor

When life gives you lemons: oftewel wat je allemaal kunt doen met een citroen.

opinie
MISStainable

Postbode Siemen

Altijd als ik start met het dialect van de serie Zaai (insert) praat ik gevoeglijk een half uur door met de slepende ‘el’ van postbode Siemen. En het kost me daarna geheid moeite om weer gezellig te Algemeen Beschaafd Nederlands’en.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *