Mei PlasticVrij ABC – J

Langs het alfabet neem ik je mee met tips en tops om kleine stappen te zetten op de afvalstroomladder. En dan bedoel ik stappen naar beneden qua afval, en stappen naar boven qua kennis. En dat allemaal onder de hashtag #meiplasticvrij. Vandaag de J van Jarig!

Jarig zijn we allemaal. En ik durf het statement wel aan dat dat een jaarlijks event is.

Iedereen viert het weer anders. Introverte gatherings met een lieverrrlingsclubje, of extravagante uitbarstingen van vreugde waar iedereen voor uitgenodigd wordt.

Paar kleine tips om je feestafval te verminderen:

  • Gebruik geen wegwerpservies, maar gebruik gewoon je eigen spul. Te weinig? Leen dan wat van de buren of maak er een ‘BYOP’ van: Bring Your Own Plates. Idem voor (wijn)glazen en dergelijke
  • Denk eens na over een cadeau in de vorm van een belevenis. Samen uit eten, een lange wandeling over het strand, picknicken op die open plek in het bos. Dat hoeft ten eerste niet ingepakt te worden en ten tweede maak je op die manier nog meer herinneringen met je favorietste mensen
  • Wil je trakteren op je werk? Ga dan niet voor apart verpakte treats. Dat scheelt al een heleboel afval en zo viert de aarde ook een beetje mee 😉

 

De komende maand krijg je elke dag een ABC-tip om je afval te verminderen. Ik zou het heel cool vinden als je meedoet, dus geef me een volg en tag vriend, vijand en familie om ze uit te dagen om mee te doen. Spread the word dat #meiplasticvrij alive and kicking is en dat jij de uitdaging aan gaat!

Gebruik de hashtag #meiplasticvrij en #doemeemethetplasticABC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

bewustwording
MISStainable

Knisperende Stilte

De winter. Mij kun je bijna niet blijer maken – behalve wellicht met een donderende onweersbui in hartje herfst. Maar de winter is close second.

bewustwording
MISStainable

Simpel

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als de dagen beginnen te lengen heb ik onbedwingbare neigingen om me terug te trekken naar een afgelegen plek. Ergens waar je met blote voeten in het gras kan lopen, op een eenpittertje je koffie moet zetten en waar de tijd traag tikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *