Mei PlasticVrij ABC – J

Langs het alfabet neem ik je mee met tips en tops om kleine stappen te zetten op de afvalstroomladder. En dan bedoel ik stappen naar beneden qua afval, en stappen naar boven qua kennis. En dat allemaal onder de hashtag #meiplasticvrij. Vandaag de J van Jarig!

Jarig zijn we allemaal. En ik durf het statement wel aan dat dat een jaarlijks event is.

Iedereen viert het weer anders. Introverte gatherings met een lieverrrlingsclubje, of extravagante uitbarstingen van vreugde waar iedereen voor uitgenodigd wordt.

Paar kleine tips om je feestafval te verminderen:

  • Gebruik geen wegwerpservies, maar gebruik gewoon je eigen spul. Te weinig? Leen dan wat van de buren of maak er een ‘BYOP’ van: Bring Your Own Plates. Idem voor (wijn)glazen en dergelijke
  • Denk eens na over een cadeau in de vorm van een belevenis. Samen uit eten, een lange wandeling over het strand, picknicken op die open plek in het bos. Dat hoeft ten eerste niet ingepakt te worden en ten tweede maak je op die manier nog meer herinneringen met je favorietste mensen
  • Wil je trakteren op je werk? Ga dan niet voor apart verpakte treats. Dat scheelt al een heleboel afval en zo viert de aarde ook een beetje mee 😉

 

De komende maand krijg je elke dag een ABC-tip om je afval te verminderen. Ik zou het heel cool vinden als je meedoet, dus geef me een volg en tag vriend, vijand en familie om ze uit te dagen om mee te doen. Spread the word dat #meiplasticvrij alive and kicking is en dat jij de uitdaging aan gaat!

Gebruik de hashtag #meiplasticvrij en #doemeemethetplasticABC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

gezin
MISStainable

Brainwave

In huize SIStainable wordt er gepoetst met Den Electrischen Tandenborstel. Iedereen heeft zo’n ding en met uitzondering van de logeerpartijen (waarop meestal een analoge borstel mee gaat) wordt deze dagelijks gebruikt.

systemen
MISStainable

Ruk naar links

Ok toegegeven, dit is niet mijn meest serieuze stukje ever. En ondanks datgene wat de titel impliceert, gaat het ook niet over politiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *