Mei PlasticVrij ABC – I

Langs het alfabet neem ik je mee met tips en tops om kleine stappen te zetten op de afvalstroomladder. En dan bedoel ik stappen naar beneden qua afval en milieu, en stappen naar boven qua kennis. En dat allemaal onder de hashtag #meiplasticvrij. Vandaag de I van IJsbergsla.

Ok, ok, ik heb een tikje gesmokkeld hier. Maar ijsbergsla begint heus met een ‘i’, dus ik hoop dat ik ermee weg kom…

Anyway: wie van jullie koopt er sla in plastic zakken?

Helemaal begrijpelijk als je één van de mensen bent die zo’n plofzakje koopt hoor. Die losse slablaadjes blijven nu eenmaal iets langer goed in zo’n voorverpakt zakje.

Toch kan je door het switchen van gesneden naar een krop ijsbergsla niet alleen langer doen met je sla, maar ook aardig wat plastic besparen. Gewikkeld in een vochtige (thee)doek, bewaar je een krop sla tot twee weken prima in de koelkast. Plus: het is aanmerkelijk goedkoper dan al die losse grammen-in-een-zakje.

Rucola, veldsla, (baby)spinazie en andere losse blaadjes zitten ook vaak in een plastic zakje. Wist je dat je deze varianten ook heel makkelijk zelf kunt zaaien? Deze zogenaamde ‘pluksla’ kan je in de randen van je border planten. Of in een bakje in de vensterbank. Oogst iedere dag wat je nodig hebt, het groeit gewoon weer lekker aan.

Ik zou zeggen: probeer het eens!

De komende maand krijg je elke dag een ABC-tip om je afval te verminderen. Ik zou het heel cool vinden als je meedoet, dus geef me een volg en tag vriend, vijand en familie om ze uit te dagen om mee te doen. Spread the word dat #meiplasticvrij alive and kicking is en dat jij de uitdaging aan gaat!

Gebruik de hashtag #meiplasticvrij en #doemeemethetplasticABC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

imperfectionista
MISStainable

Over.stemmen

Hoewel social media ons op een bepaalde manier met elkaar in contact brengt, zie ik ook veel nadelen. Om te beginnen: mensen met de grootste b*k krijgen de meeste digitale duwtjes in de rug. Reuring is rating.

informatie
MISStainable

Medisch afval

Op facebook volg ik een groep die ‘Vrekken en Consuminderen’ heet. Een flinke groep zeer diverse mensen delen daar hun tips en gedachten over (be)sparen in verschillende vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *