Mei PlasticVrij ABC – H

Langs het alfabet neem ik je mee met tips en tops om kleine stappen te zetten op de afvalstroomladder. En dan bedoel ik stappen naar beneden qua afval, en stappen naar boven qua kennis. En dat allemaal onder de hashtag #meiplasticvrij. Vandaag de H van Huisdieren.

Sinds een aantal maanden zijn wij de trotse dienaren van twee prachtige asielkatten. Ondanks dat niet iedereen in huize SIStainable kattenliefhebber is, zijn er voldoende inwoners die helemaal tot rust komen met zo’n spinnend hoopje haar op schoot en dus is dit dubbel en dwars geweldig.

Waar ik niet zo’n rekening mee gehouden had, is dat huisdieren nogal meewegen op je ecologische voetafdruk. Logisch eigenlijk. Want hoewel sommige eigenaren beweren dat hun Fifi of Snoezepoes uit vrije wil vegetarisch eet, zijn katten en honden dat ten ene male niet.

Daarnaast vergt de voeding verpakking, heb je voor honden poepzakjes nodig, voor katten eventueel een kattenbak met verwisselbaar kattengrind oid. En als baas hebben we ook nogal de neiging om los te gaan op speelgoedjes en andere hebbedingetjes.

Het loont de moeite om je te bezinnen op voeding. Brokken geven aanmerkelijk minder verpakking dan individuele porties natvoer. Kopen in bulk (zie ook de G van Grootverpakking) scheelt ook afval.

En betreffende speeltjes: schoenveters aan een stok, oude lappen van kleding en lege wc-rolletjes bevallen de vierpoters net zo goed als het leuke speelgoed dat ik bedacht had van tevoren aan te schaffen. Ook ik leer nog iedere dag.

De komende maand krijg je elke dag een ABC-tip om je afval te verminderen. Ik zou het heel cool vinden als je meedoet, dus geef me een volg en tag vriend, vijand en familie om ze uit te dagen om mee te doen. Spread the word dat #meiplasticvrij alive and kicking is en dat jij de uitdaging aan gaat! 

Gebruik de hashtag #meiplasticvrij en #doemeemethetplasticABC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

gezin
MISStainable

Brainwave

In huize SIStainable wordt er gepoetst met Den Electrischen Tandenborstel. Iedereen heeft zo’n ding en met uitzondering van de logeerpartijen (waarop meestal een analoge borstel mee gaat) wordt deze dagelijks gebruikt.

systemen
MISStainable

Ruk naar links

Ok toegegeven, dit is niet mijn meest serieuze stukje ever. En ondanks datgene wat de titel impliceert, gaat het ook niet over politiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *