Mei PlasticVrij ABC – G

Daar zijn we weer! Met tips om al dan niet kleine stappen te zetten op de afvalstroomladder. En dan bedoel ik stappen naar beneden qua afval, en stappen naar boven qua kennis. En dat allemaal onder de hashtag #meiplasticvrij. Vandaag de G van Grootverpakkingen.

Huize SIStainable bestaat uit een minimum van 4 mensen, maar dijt regelmatig uit naar 8 of meer. Dat heeft een beetje te maken met het feit dat we pleegkinderen hebben, maar over all hebben we ook gewoon een open huis-policy.

Daarnaast heb ik, MISStainable, een cateringbedrijf. Die twee factoren maken dat grootverpakkingen hier de gewoonste zaak van de wereld zijn.

Nu is dat anders als je in je eentje woont. Grootverpakkingen zijn weliswaar in verhouding goedkoper, maar als je die niet binnen de houdbaarheidsmarge kunt consumeren heb je er niet zo veel aan.

Niet iedereen woont op een plek waar je makkelijk verpakkingsvrij rijst, havermout of pasta kunt ‘tappen’. Een hanteerbare tussenvorm is dan ‘Buy in Bulk’.

Vrijwel alle gedroogde peulvruchten kan je in grootverpakking kopen en zijn lang houdbaar. Rijst idem. Schoonmaakmiddel kan je ook in bulk kopen. Toiletpapier heeft geen exponeerdatum, en kan je vrijwel verpakkingsvrij kopen via bijvoorbeeld The Good Roll.

Eén baal rijst geeft één afvalzak, die je eenmaal keeg vaak ook nog kunt gebruiken om je afval in te verzamelen na afloop. Datzelfde equivalent aan rijst in reguliere consumentenverpakking levert een veelvoud aan verpakkingsmateriaal op die allemaal rechtstreeks in de container verdwijnen.

‘Buy in bulk’ scheelt je daarnaast ook nog eens tijd, want je kunt er lekker even mee vooruit. Houd ik ook van – lekker efficiënt.

Wat gebruik jij veel en zou je kunnen opschalen naar een grootverpakking?

De komende maand krijg je elke dag een ABC-tip om je afval te verminderen. Ik zou het heel cool vinden als je meedoet, dus geef me een volg en tag vriend, vijand en familie om ze uit te dagen om mee te doen. Spread the word dat #meiplasticvrij alive and kicking is en dat jij de uitdaging aan gaat!

Gebruik de hashtag #meiplasticvrij en #doemeemethetplasticABC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

capsulewardrobe
MISStainable

Capsule Wardrobe – Herfst, deel 3

De bladeren vallen en de koelere dagen zijn officieel afgetrapt door storm Ciarán. Het is mijn gewoonte om in de herfstvakantie van capsule te wisselen en daarom ben ik lekker aan het shoppen gegaan in mijn eigen kast. Deze keer deel 3: de garderobe-hack.

capsulewardrobe
MISStainable

Capsule Wardrobe – Herfst, deel 2

De bladeren vallen en de koelere dagen zijn officieel afgetrapt door storm Ciarán. Het is mijn gewoonte om in de herfstvakantie van capsule te wisselen en daarom ben ik lekker aan het shoppen gegaan in mijn eigen kast. Deze keer deel 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *