Mei PlasticVrij ABC – F

Langs het alfabet neem ik je mee met tips en tops om kleine stappen te zetten op de afvalstroomladder. En dan bedoel ik stappen naar beneden qua afval, en stappen naar boven qua kennis. Vandaag de F van FRISDRANK.

Ook in plasticvrij-land zijn er variaties in de manier waarop je je afvalvermindering aan kunt vliegen.

De die-hards zullen frisdrank volledig vermijden. Wellicht hebben die wel een (variant op de) Quooker Cube (gekoeld en al dan niet bruisend water). Of men heeft een Sodastream of vergelijkbaar apparaat, waarmee je op soortgelijke wijze zelf bubbels toe kunt voegen aan je glaasje water.

Daarna heb je het niveau: drinkt wel wat frisdrank, maar met mate. De flessen staan in het weekend op tafel en de statiegeldflessen wordt daarna netjes ingeleverd. Het kringloop-principe is daarbij leidend.

De groep mensen die ongegeneerd koopt waar hij of zij zin in heeft en de lege flessen daarna klakkeloos bij het restafval gooit is denk ik verwaarloosbaar. In deze tijden is iedereen zich echt wel bewust van de waarde van geld. (Tenzij je zo loaded bent dat het je qua geld niet kan schelen, maar die 8-vinkjes mensen lezen dit blog niet denk ik.)

Het is best fijn om te weten dat dit een onderdeel van de neerwaartse plastic-afval spiraal is, waar we al best een eind mee op weg zijn. Ja, je zou best een kritisch kunnen kijken naar je inkoopbeleid rondom sap en frisdrank. Maar je mag ook best blij zijn met waar we als samenleving staan.

Waarvan akte.

De komende maand krijg je elke dag een ABC-tip om je afval te verminderen. Ik zou het heel cool vinden als je meedoet, dus geef me een volg en tag vriend, vijand en familie om ze uit te dagen om mee te doen. Spread the word dat #meiplasticvrij alive and kicking is en dat jij de uitdaging aan gaat!

Gebruik de hashtag #meiplasticvrij en #doemeemethetplasticABC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

capsulewardrobe
MISStainable

Capsule Wardrobe – Herfst, deel 3

De bladeren vallen en de koelere dagen zijn officieel afgetrapt door storm Ciarán. Het is mijn gewoonte om in de herfstvakantie van capsule te wisselen en daarom ben ik lekker aan het shoppen gegaan in mijn eigen kast. Deze keer deel 3: de garderobe-hack.

capsulewardrobe
MISStainable

Capsule Wardrobe – Herfst, deel 2

De bladeren vallen en de koelere dagen zijn officieel afgetrapt door storm Ciarán. Het is mijn gewoonte om in de herfstvakantie van capsule te wisselen en daarom ben ik lekker aan het shoppen gegaan in mijn eigen kast. Deze keer deel 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *