Mei PlasticVrij ABC – E

In 26 dagen neem ik je langs het alfabet mee met tips en tops. Om kleine stappen te zetten op de afvalstroomladder. En dan bedoel ik stappen naar beneden qua afval, en stappen naar boven qua kennis. Vandaag de E van ERWTEN.

Okay, hier heb ik een beetje mee gesmokkeld – wacht maar tot je bij de X komt. 😉 De E van erwten staat namelijk voor het hele schap van PEULVRUCHTEN. Daaronder vallen dus ook de diverse soorten linzen, bonen en kikkererwten.

Het is vast geen verrassing dat peulvruchten goed zijn voor een mens. Zeker als je regelmatig vleesloos eet, zijn deze een zeer goede aanvulling op je eetpatroon.

Het goede nieuws is ook dat ze behoorlijk goedkoop zijn. Zeker als je ze niet voorgeweekt en al in een (sta)zakje of blik koopt. Voorweken kan je prima thuis doen, door ze ’s avonds na de maaltijd meteen als mini-prep voor de dag erna in water te zetten.

Bonen, linzen en erwten zijn gewoon in het schap van de supermarkt te vinden. Kijk vooral ook even in het schap van ‘buitenlandse’ producten, daar zijn ze vaak goedkoper. Of bezoek je lokale toko: meer keuze, vriendelijke prijzen.

Ikzelf koop peulvruchten in bulk. Wij eten ze veel in huize SIStainable, maar ik gebruik ze ook in mijn catering-bedrijf dus het loont zeker de moeite. Mijn lievelingssite voor deze spullen: Pit&Pit.

Korte samenvatting:

  • kopen in gedroogde vorm bespaart verpakking
  • kopen in bulk bespaart verpakking

 

De komende maand krijg je elke dag een ABC-tip om je afval te verminderen. Ik zou het heel cool vinden als je meedoet, dus geef me een volg en tag vriend, vijand en familie om ze uit te dagen om mee te doen. Spread the word dat #meiplasticvrij alive and kicking is en dat jij de uitdaging aan gaat!

Gebruik de hashtag #meiplasticvrij en #doemeemethetplasticABC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

bewustwording
MISStainable

Knisperende Stilte

De winter. Mij kun je bijna niet blijer maken – behalve wellicht met een donderende onweersbui in hartje herfst. Maar de winter is close second.

bewustwording
MISStainable

Simpel

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als de dagen beginnen te lengen heb ik onbedwingbare neigingen om me terug te trekken naar een afgelegen plek. Ergens waar je met blote voeten in het gras kan lopen, op een eenpittertje je koffie moet zetten en waar de tijd traag tikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *