Mei PlasticVrij ABC – D

De komende 26 dagen neem ik je mee met tips en tops. Om kleine stappen te zetten op de afvalstroomladder. En dan bedoel ik stappen naar beneden qua afval, en stappen naar boven qua kennis. Vandaag de D van DEODORANT.

Zelf heb ik er een beetje een haat-liefde verhouding mee: het geurige goedje dat je onder je oksels spuit of smeert, zodat je de hele dag ruikt naar artificiële bloemen.

Het was namelijk één van de eerste dingen die ik probeerde aan te pakken toen ik bewuster afval ging verminderen. Waar ik voorheen blij werd als er een 2 + 2 aanbieding was van mijn toen meest gebruikte deodorant (en dus na afloop steeds 4 verpakkingen bij het afval mikte zonder erbij na te denken), heb ik zeker twee jaar gedaan over een alternatief. Minder afval is één ding, maar het spul moet wel zijn werk doen natuurlijk.

Inmiddels heb ik ‘mijn’ formule gevonden: de ene dag een aluinstick, de andere dag een zelfgemaakte deodorant.

Er zijn de laatste tijd veel meer merken die inspringen op de vraag naar duurzamere oplossingen. Het loont daarom de moeite om nog eens kritisch te kijken naar je standaard merk en je af te vragen of daar op ofwel verpakkingsgebied ofwel op ingrediënten-niveau een upgrade te doen.

Welk merk heb jij gevonden?

De komende maand krijg je elke dag een ABC-tip om je afval te verminderen. Ik zou het heel cool vinden als je meedoet, dus geef me een volg en tag vriend, vijand en familie om ze uit te dagen om mee te doen. Spread the word dat #meiplasticvrij alive and kicking is en dat jij de uitdaging aan gaat!

Gebruik de hashtag #meiplasticvrij en #doemeemethetplasticABC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
opinie
MISStainable

Postbode Siemen

Altijd als ik start met het dialect van de serie Zaai (insert) praat ik gevoeglijk een half uur door met de slepende ‘el’ van postbode Siemen. En het kost me daarna geheid moeite om weer gezellig te Algemeen Beschaafd Nederlands’en.

bewustwording
MISStainable

Klim Op

In het mooie Dordrecht, waar ik mijn hele leven al woon, worden regelmatig nieuwe huizen neergeplempt. Zo ook op de plek van de oude HBS, dat al enkele jaren leeg stond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *