Mei PlasticVrij ABC – C

De komende 26 dagen neem ik je mee met tips en tops. Om kleine stappen te zetten op de afvalstroomladder. En dan bedoel ik stappen naar beneden qua afval, en stappen naar boven qua kennis. Vandaag de C van CHOCOLADE.

Ik ken maar weinig mensen die er geen fan van zijn. En de liefhebbers weten het allang: je kunt beter een reep van goede kwaliteit kopen, dan losse chocolaatjes die niet alleen vooral suiker bevatten, maar ook nog eens individueel verpakt zijn.

De wrappers om chocolaatjes zijn niet altijd recyclebaar via de plastic afvalstroom (al wordt daaraan gewerkt) en moeten dan bij het restafval. Dubbel winst dus als je overstapt op een reep! Smaakvoller en als bonus ook nog eens minder afval.

En wil je een stapje extra doen?

Verdiep je dan ook eens in de omstandigheden waarin deze chocolade gemaakt wordt. Ja, het uitzoeken kost een beetje extra tijd. En ja, die chocolade is over het algemeen een tikje duurder. Maar iets dat goed is voor je geweten is ook heel wat waard, toch?

De komende maand krijg je elke dag een ABC-tip om je afval te verminderen. Ik zou het heel cool vinden als je meedoet, dus geef me een volg en tag vriend, vijand en familie om ze uit te dagen om mee te doen. Spread the word dat #meiplasticvrij alive and kicking is en dat jij de uitdaging aan gaat!

Gebruik de hashtag #meiplasticvrij en #doemeemethetplasticABC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
opinie
MISStainable

Postbode Siemen

Altijd als ik start met het dialect van de serie Zaai (insert) praat ik gevoeglijk een half uur door met de slepende ‘el’ van postbode Siemen. En het kost me daarna geheid moeite om weer gezellig te Algemeen Beschaafd Nederlands’en.

bewustwording
MISStainable

Klim Op

In het mooie Dordrecht, waar ik mijn hele leven al woon, worden regelmatig nieuwe huizen neergeplempt. Zo ook op de plek van de oude HBS, dat al enkele jaren leeg stond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *