Mei PlasticVrij ABC – B

De komende 26 dagen neem ik je mee met tips en tops. Om kleine stappen te zetten op de afvalstroomladder. En dan bedoel ik stappen naar beneden qua afval, en stappen naar boven qua kennis. Vandaag de B van BOODSCHAPPENTAS.

Het ligt verschrikkelijk voor de hand, maar BOODSCHAPPENTASSEN zijn dan ook wel een heel makkelijke switch. De meeste mensen hebben wel een aantal bigshoppers voor de grote en/of weekboodschappen.

En een switch hoeft ook helemaal niet ongelofelijk groot te zijn. Vaak werken 10 kleine stappen tenslotte beter dan 1 megastap. Denk maar aan alle goed voornemens die je op 1 januari in hebt laten gaan: de hanteerbare zijn daarvan overgebleven.

Klein stapje kan zijn dat je een (al dan niet opvouwbaar) tasje in je rugzak of handtas propt. Gewoon, voor de onverwachtse momenten dat je toch even een tros bananen haalt. Of langs de apotheek moet voor de medicijnen die klaarliggen. Of onverwachts tegen die leuke schoenen of dat leuke kledingstuk aanloopt.

‘Nee dank u, ik heb zelf een tasje bij me.’

Dat hoeft heus geen linksdraaiendgezegend katoen-met-quote tasje te zijn. Kan ook gewoon een plastic exemplaar zijn dat je al had liggen. Want beter recycle je dat spul dan dat het na één keer bij het afval komt, hoe tegennatuurlijk dat ook voelt in een plasticvrije maand.

De komende maand krijg je elke dag een ABC-tip om je afval te verminderen. Ik zou het heel cool vinden als je meedoet, dus geef me een volg en tag vriend, vijand en familie om ze uit te dagen om mee te doen. Spread the word dat #meiplasticvrij alive and kicking is en dat jij de uitdaging aan gaat!

Gebruik de hashtag #meiplasticvrij en #doemeemethetplasticABC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

gezin
MISStainable

Brainwave

In huize SIStainable wordt er gepoetst met Den Electrischen Tandenborstel. Iedereen heeft zo’n ding en met uitzondering van de logeerpartijen (waarop meestal een analoge borstel mee gaat) wordt deze dagelijks gebruikt.

systemen
MISStainable

Ruk naar links

Ok toegegeven, dit is niet mijn meest serieuze stukje ever. En ondanks datgene wat de titel impliceert, gaat het ook niet over politiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *