Mei PlasticVrij ABC – A

De komende 26 dagen neem ik je mee met tips en tops. Om kleine stappen te zetten op de afvalstroomladder. En dan bedoel ik stappen naar beneden qua afval, en stappen naar boven qua kennis. Vandaag de A van AARDAPPELS.

Aan aardappels geen gebrek in Nederland, dus qua afval is daar snel winst mee te behalen. Kijk eens kritisch naar de verpakking van je geliefde pieper: kan dat een tandje minder?

Grootverpakkingen schelen al een heleboel. En als je je aardappels in de schil koopt, bespaar je al direct een aantal plastic zakken van de voorgeschilde exemplaren.

Bonuspunten als je de piepers los op de markt of bij de aardappelboer koopt.

Wist je trouwens dat de schil van aardappels lekker veel vezels bevat? Schillen is meestal niet eens nodig, scheelt je ook weer tijd. Zelfs daar is dus afval mee te besparen. Bovendien blijven de oplosbare vitamines van de aardappel beter in de knol zitten als ze hun schil behouden.

De komende maand krijg je elke dag een ABC-tip om je afval te verminderen. Ik zou het heel cool vinden als je meedoet, dus geef me een volg en tag vriend, vijand en familie om ze uit te dagen om mee te doen. Spread the word dat #meiplasticvrij alive and kicking is en dat jij de uitdaging aan gaat!

Gebruik de hashtag #meiplasticvrij en #doemeemethetplasticABC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

gezin
MISStainable

Brainwave

In huize SIStainable wordt er gepoetst met Den Electrischen Tandenborstel. Iedereen heeft zo’n ding en met uitzondering van de logeerpartijen (waarop meestal een analoge borstel mee gaat) wordt deze dagelijks gebruikt.

systemen
MISStainable

Ruk naar links

Ok toegegeven, dit is niet mijn meest serieuze stukje ever. En ondanks datgene wat de titel impliceert, gaat het ook niet over politiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *