Daar is een app voor

Hoewel ik net als de rest van de wereld te veel tijd besteed aan het schermpje in mijn hand, zijn er heus wel voordelen aan de mobiele telefoon. Je hebt namelijk de beschikking over een bibliotheek aan informatie.

Punt is wel dat die bibliotheek gevuld is met zo’n beetje alle informatie die mensen bedacht, geschreven of anderszins gemaakt hebben. En er is niet echt een curator die bedenkt welke stukken relevant, binnen de geijkte paden of überhaupt waarheidsgetrouw zijn.

Even tussendoor: ik ben er wel voorstander van dat kinderen vanaf de basisschool op hun niveau les krijgen in het juiste gebruik van het apparaat. Hoe zoek je informatie op, hoe check je welke bron betrouwbaar is, hoe blijven je eigen hersencellen meedoen in de brein van informatie.

Weg krijgen we ‘m toch niet meer, die telefoon – informatie binnen handbereik blijft vanaf nu op de één of andere manier bestaan. Ik stel me voor dat we straks implantaten hebben, of dat een gedeelte van onze hersengolven afgestemd worden op een groter geheel. Zoiets dystopisch.

Wat denk ik wel helpt is het gebruik van apps. Je komt dan als het ware in een ‘hoekje’ informatie terecht, die van tevoren is afgebakend. Iets inzichtelijker en als het goed is, is de bron ervan duidelijker.

Apps die ik regelmatig gebruik in het kader van minimalisme:

 

Welke apps gebruiken jullie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

bewustwording
MISStainable

Knisperende Stilte

De winter. Mij kun je bijna niet blijer maken – behalve wellicht met een donderende onweersbui in hartje herfst. Maar de winter is close second.

bewustwording
MISStainable

Simpel

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als de dagen beginnen te lengen heb ik onbedwingbare neigingen om me terug te trekken naar een afgelegen plek. Ergens waar je met blote voeten in het gras kan lopen, op een eenpittertje je koffie moet zetten en waar de tijd traag tikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *