Capsule Wardrobe – Herfst, deel 3

De bladeren vallen en de koelere dagen zijn officieel afgetrapt door storm Ciarán. Het is mijn gewoonte om in de herfstvakantie van capsule te wisselen en daarom ben ik lekker aan het shoppen gegaan in mijn eigen kast. Deze keer deel 3: de garderobe-hack.

In voorgaande blogs gaf ik een inkijkje in mijn ‘nieuwe’ Herfst Capsule Wardrobe. Nou heb ik daar een paar kleine tweaks voor, om het helemaal af te maken.

Een goede selectie lingerie is sowieso een must. Dat wisselt bij mij niet met de seizoenen, dus dat is een kwestie van goed onderhoud en vervangen indien nodig.

Sokken, maillots en panty’s (die laatste vermijd ik wel waar ik kan overigens) horen ook bij de outfits natuurlijk.

De wollen jas kan ik gebruiken als tussenjas, of met koudere dagen in combinatie met een vest eronder.

Daarnaast heb ik een aantal jaar geleden geïnvesteerd in een winterjas van Patagonia. Wel via Vinted, want ik kreeg een hartaanval toen ik de prijzen voor een nieuwe zag. Het duurde 1,5 jaar voordat ik tegen een voor mij goed exemplaar aanliep trouwens. Dat moet je er wel voor over hebben.

Inmiddels ben ik zo verknocht aan de voordelen van die parka, dat ik ‘m ook nieuw van harte aan kan raden. Fijn merk is het trouwens ook, google er maar eens op.

Ik ben jarig in november, dat valt lekker in de periode waarin vooral duurdere cosmetica-merken hun kortingsacties hebben. Onderdeel van mijn garderobe-wissel richting de winter is dan ook meteen het nakijken van mijn make-up.

Nu ben ik niet een fervent gebruiker van smeersels, maar wát ik heb is wel fijn spul. Wat ik aan wil vullen zet ik eerst op mijn verjaardagsverlanglijst (funny detail: dat koop ik toch allemaal voor mijzelf). Als ik het niet gekregen heb (van mijzelf), dan komt het met de feestdagen mee.

Verder ben ik met vlagen fan van nagellak. Bij de nieuwe capsule zoek ik daarom ook twee of drie kleuren die passen bij de kleding. Ik kijk meteen ook even na welke nagellak er een drupje verdunner kan gebruiken.

Zo. Voor iemand die niet zo into kleding is, vind ik dat ik er wel weer genoeg over gedeeld heb. Mocht je nog vragen hebben, of tips – comment gerust hieronder. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

bewustwording
MISStainable

Knisperende Stilte

De winter. Mij kun je bijna niet blijer maken – behalve wellicht met een donderende onweersbui in hartje herfst. Maar de winter is close second.

bewustwording
MISStainable

Simpel

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als de dagen beginnen te lengen heb ik onbedwingbare neigingen om me terug te trekken naar een afgelegen plek. Ergens waar je met blote voeten in het gras kan lopen, op een eenpittertje je koffie moet zetten en waar de tijd traag tikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *