Capsule Wardrobe – Herfst, deel 2

De bladeren vallen en de koelere dagen zijn officieel afgetrapt door storm Ciarán. Het is mijn gewoonte om in de herfstvakantie van capsule te wisselen en daarom ben ik lekker aan het shoppen gegaan in mijn eigen kast. Deze keer deel 2.

De zomer is mij niet in de koude kleren gaat zitten, om er maar eens een toepasselijke garderobe-uitdrukking in te fietsen. Daarom gun ik mezelf lekkere kleding om weer te landen in mijn favoriete seizoen der seizoenen: de herfst. Het seizoen met de meeste medeklinkers achter elkaar, alsmede het stoerste jaargetijde.

Het wisselen van de kledingstapel kost me effectief twee uur, maar wel verspreid over een week. Wat is mijn volgorde vraag je?

  • Ik trek mijn kast leeg, leg de zomerkleding op stapeltjes op het bed en geef de hele kast een lekkere schoonmaakbeurt (inclusief het afpoetsen van de kledinghangers)
  • Ik trek mijn magische koffer van de plank waarin mijn zorgvuldig bij elkaar gesprokkelde kleding netjes op een rijtje ligt te wachten op hun beurt om gedragen te worden en vlij deze op bed
  • Ik bepaal of in welke verhouding ik broeken en jurken (ben niet zo’n rokjesfan) in mijn capsule wil hebben en welke kleuren mijn voorkeur hebben
  • Daar kies ik een zestal basis-artikelen uit – in dit geval drie jurken en drie broeken
  • Deze combineer ik met bloesjes, vesten en longsleeves / truien
  • Bijpassende schoenen maken het geheel af, net als een stapel hemdjes (Ten Cate) die ervoor zorgen dat ik zowel voor de warmere als de koudere dagen makkelijk een outfit kan aanpassen
  • Al naar gelang de laatste wassen die gedaan moeten worden, werk ik de laatste items af en berg ze op in de vakantiekoffer. Daarom ben ik zowel klaar binnen een halve dag, maar ook met een uitloop van een week
  • Als ik kleding tegenkom die ik al lang niet meer in mijn capsule heb gehad, of die anderszins niet meer mijn stijl zijn, dan zet ik die zelf op Vinted. (Is het plan. In de praktijk heb ik voor nu een wasmand met kleding die daartoe bestemd is.)

That’s it.

Er liggen, buiten de broeken, nu drie wollen truien in de kast. In het hanggedeelte twee wollen vesten, plus vier blouses. Mijn werkkleding (drie identieke zwarte blouses) tel ik hierin trouwens niet mee. En drie jurken dus.

Over de jurken of de blouse kan altijd een vest. En onder de trui kan altijd een blouse.

Met een hakje eronder kom ik niet alleen boven de 1m65 uit, maar zie ik er meteen gekleder uit. Met de Dr.Martens lekker stoer en met de immer in mijn capsule zittende Converse lekker casual.

Hoe doe jij het met je kleding?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

imperfectionista
MISStainable

Over.stemmen

Hoewel social media ons op een bepaalde manier met elkaar in contact brengt, zie ik ook veel nadelen. Om te beginnen: mensen met de grootste b*k krijgen de meeste digitale duwtjes in de rug. Reuring is rating.

informatie
MISStainable

Medisch afval

Op facebook volg ik een groep die ‘Vrekken en Consuminderen’ heet. Een flinke groep zeer diverse mensen delen daar hun tips en gedachten over (be)sparen in verschillende vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *