Capsule Wardrobe – afhechten

Prachtig, die kast! Het is nog nooit zo opgeruimd geweest, makkelijk bij te houden en in de ochtend een feest om wat uit de kast te kunnen grissen en meteen klaar te zijn! Maarrr…er liggen nog twee stapels kleding aan de kant van je slaapkamer en een paar losse items. Wat doe je daar dan mee?

Daar kan ik kort over zijn, maar dat doe ik niet, want anders is deze blog zo snel afgelopen: stapel 3 kan de deur uit. Dat was de stapel met kleding die te oud was, kapot, de verkeerde maat had of anderszins niet meer passend.

Als het nog goed genoeg is, doneer het dan aan de kledingbank of stop ze in een zak voor een kettingkledingruil. In veel gemeenten loopt er zo’n actie, vaak goed te vinden op social media. Kapotte kleding kan in een afgesloten zak in een kledingcontainer, dat wordt vermalen en komt in een nieuwe gedaante terug als poetslap of isolatiemateriaal.

Kleding van stapel 2 kan ook gedoneerd worden, maar daar kan je wellicht met je nieuwe mindset én de skills die je hebt om kleding te combineren met een vluchtig oog even overheen gaan. Het kan zijn dat er nog opties tussen zitten.

Wees je er wel bewust van dat dit de kleren zijn waar je in eerste instantie niet gelukkig van werd. Vergelijk daarom het ‘twijfel’kledingstuk met de items die nu liggen te shinen in je kast – kunnen ze daar tegenop boxen? Zo niet, gun ze dan een leven bij iemand die daar wel gelukkig van wordt.

Ook van stapel 1 kan je kleding over hebben. Omdat ze niet in het seizoen passen (winterjurk in de zomer bijvoorbeeld). Of omdat je al drie broeken in je capsule gekozen hebt en deze ene broek overbodig is, maar nog steeds wel je stijl. Al deze items, samen met een enkel item van stapel 2, kan je opbergen voor een volgende capsule-ronde.

Zelf gebruik ik daar een reiskoffer voor. Die gebruik ik alleen als ik op reis ga (verrassend hè?) en ligt de overige maanden in mijn kast te wachten. Nu heeft deze koffer een functie en bewaar ik daar mijn seizoenskleding in.

Andere optie zou kunnen zijn dat je daar een hoge plank uit je kledingkast voor gebruikt. Of een lade onder het bed als je die hebt.

Pro tip: het loont de moeite om in de winterperiode alvast na te denken over de kleding die je in de zomer zou willen gaan dragen. In de winter zijn zomeritems op verkoopsites als Vinted goedkoper. En dat geldt ook voor winterkleding in de zomer. Houd je ogen dus open en plan voorzichtigjes ook een seizoen vooruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

opinie
MISStainable

pfas en de GEWONE BURGER

Huize SIStainable staat in het mooie Dordrecht, dat de laatste tijd nogal in het nieuws is vanwege de fabriek Chemours (voorheen DuPont). Zie ook voorgaande blog.

opinie
MISStainable

PFAS en de gewone burger

Huize SIStainable staat in het mooie Dordrecht, dat de laatste tijd nogal in het nieuws is vanwege de fabriek Chemours (voorheen DuPont).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *