Afvallen

Aan goede voornemers doe ik niet. Althans, niet vanaf klokslag 1 januari. Hoewel ik het concept van terugblikken, loslaten en vooruitkijken wel een heel goede gewoonte vind, doe ik dat meestal van schoolvakantie naar schoolvakantie. Overzichtelijkere tijdsperiodes en makkelijker om je voornemens te meten.

De aanloop naar Kerst is een klassiek drukke periode in de horeca. Er stonden dus behoorlijk wat catering-opdrachten op het programma en ik was zo wijs om in de daaropvolgende vakantie het meeste vrij te houden. Zeer verstandig, want ik rolde bijna om na alle klussen.

Hoewel ik trots ben op alles wat we voor elkaar konden boksen, liep ik wel tegen een detail aan. Tenminste: voor jullie is het waarschijnlijk een detail. Maar voor mij toch een meetpunt in het werk dat ik doe, namelijk:

Onze kliko zat vol aan het einde van de werkperiode.

We hebben een kleine kliko (140 liter) voor restafval. De grote heeft een inhoud van 240 liter, maar daar komen we nooit aan. De kleine is na een maand meestal half vol en daar ben ik best trots op.

Maar goed. Nu dus meer afval en dat stoort me toch. Dat brengt me bij het volgende: ik ga de komende tijd weer eens kritisch kijken naar de inkopen die nu eenmaal nodig zijn voor het draaiend houden van ons gezin plus mijn werk.

Daarbij neem ik de volgende dingen mee:

  • Blik heeft de voorkeur boven glas, want is vrijwel eeuwig te recyclen
  • Glas heeft de voorkeur boven tetra of plastic (want te recyclen)
  • Plastic pas nadat de bovenstaande opties niet mogelijk zijn
  • Gemixte grondstoffen probeer ik extra te vermijden. Die kunnen niet apart verwerkt worden en komen dus bij het restafval en moeten worden verbrand

Die focus neem ik de komende periode mee.  

Heb jij een goed duurzaam voornemen voor de komende tijd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

gezin
MISStainable

Brainwave

In huize SIStainable wordt er gepoetst met Den Electrischen Tandenborstel. Iedereen heeft zo’n ding en met uitzondering van de logeerpartijen (waarop meestal een analoge borstel mee gaat) wordt deze dagelijks gebruikt.

systemen
MISStainable

Ruk naar links

Ok toegegeven, dit is niet mijn meest serieuze stukje ever. En ondanks datgene wat de titel impliceert, gaat het ook niet over politiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *